Foto

Björklin´s stugor, Stöten i Sälenfjällen

Områdesbilder och skidbilder


Bra att veta om Sälenfjällen


Sälen turistinformation;


Med 116 nedfarter och 86 liftar är Sälenfjällen Nordens största skidanläggningsområde. Under högsäsongen är det i genomsnitt 80 000 besökare per dag i området. Speciellt många kommer under Vasaloppsveckan som bjuder på åtta olika lopp för både stora och små.


Även sommaren lockar hit turisterna med en vacker och orörd natur som besökarna kan utforska på vandringsleder, i en kanot eller kanske på hästryggen.


Aktiviteter

 Den största årliga attraktionen i Sälen är utan tvekan Vasaloppet. Under Vasaloppsveckan kan de skidåkande turisterna välja mellan åtta olika sätt att åka i Gustav Vasas spår mellan Sälen och Mora. Här finns en skidutmaning för alla i familjen och oavsett vilket lopp man deltar i sker målgången i Mora.


De som ännu inte känner sig redo för Vasaloppet kan hyra längdskidor och även en privat instruktör för att träna på sin teknik. Man kan hyra skidor och ta hjälp av instruktörer på många platser ställen i Sälen och orterna runtomkring.


En stor del av vinterturisterna kommer även till Sälen för att åka slalom eller snowboard i någon av Sälenfjällens skidanläggningar med stöten som har största fallhöjd.


Förutom skidåkningen på vintern erbjuds turisterna i Sälen bland annat att hyra skoter och att åka hundspann.


På sommaren är det färre turister som tar sig till orten. De som gör det kommer dit för att få fantastiska naturupplevelser med fina vandringsleder och populära fiskeområden. En del väljer att utforska naturen med kajak eller kanot och de som har en riktig tur kan få se björn, lodjur eller bäver vid strandkanten. Det går att hyra kajaker och kanoter för att själv följa någon av kanotlederna men allt fler väljer att åka på kajaksafari i grupp med erfarna ledare som visar det bästa som ortens djur- och naturliv har att erbjuda.


Sedan 2009 har även motionärer kommit till Sälen på sommaren för att följa Gustav Vasa i spåren, då i form av löpning eller cykling (mountainbike).


Copyright © All Rights Reserved 2009 Björklin